Montare geam oglinda Ford Mondeo

Cum se monteaza un geam de oglinda la Ford Mondeo. Acest procedura este valabila pentru Ford Mondeo fabricat in anul: 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007.

Ca sa intelegi mai bine cum se schimba sticla de oglinda la Ford Mondeo am sa atasez si poze cu aceste informatii.

Daca aveti intrebari indiferent de masina nu ezitati sa ne lasati un comentariu sub acest articol.

In acest articol am sa va explic cum se schimba geamul de oglinda cu incalzire si reglaj electric pentru Ford Mondeo, procedura este la fel si pentru oglinda fara dezaburire si reglaj mecanic.

Atentie oglinzile de Ford Mondeo pentru acest model sunt diferite, un model a fost fabricat in intervalul 2000 – 2004 iar urmatorul model intre 2004-2007. Sistemul de prindere este la fel doar forma este diferita.

Dupa ce ati scos geamul de oglinda spart. Conectati mai intai firele de incalzire / dezaburire, firele si pinii de pe oglinzi sunt marcate cu un cerculete albastre.

Pentru Ford Mondeo fabricat in 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 aveti mai jos poza cu oglinda. Eu mi-am cumparat oglinda de pe acest site Ford Mondeo oglinzi si componente oglinda au oglinzi pentru majoritatea masinilor care se intalnesc in Romania.

Montare geam oglinda Ford Mondeo

 

Pentru Ford Mondeo Facelift fabricat in 2004, 2005, 2006, 2007 aveti mai jos poza.

Schimb geam oglinda Ford Mondeo Facelift

 

In oglinda completa este un rotund care are pe acesta patru puncte (4 cerculete mai mici) marcate cu rosu in poza de mai jos. Indiferent de model sistemul din interior este la fel.

Motor pentru oglinda electrica Ford Mondeo

Aceste puncte trebuiesc pozitionate intre pini de pe spatele geamului de oglinda vedeti ca sunt marcate cu sageti in poza de mai jos, in varful acestora trebuie sa cada cerculetele din oglinda completa. Aceste puncte au rol de ghidare.

Suport plastic geam oglinda Ford Mondeo

Dupa ce ati pozitionat geamul pe cercul din oglinda completa, impingeti puternic cu dosul palmei pe geam pana se clipseaza cei 8 pini.

 

 

6 thoughts on “Montare geam oglinda Ford Mondeo”

    1. Salut Constantin, te rog sa-mi spui pe ce parte doresti sa afli cum se schimba oglinda la VW Bora. Din cate stiu acest model are oglinda de pe dreapta mai mica decat cea de pe stanga, asta in caz ca masina nu a fost cumparata din Anglia si are volanul pe partea dreapta. Ca sa te pot ajuta cu un articol despre cum se inlocuieste aceasta oglinda am nevoie sa-mi raspunzi la urmatoarele intrebari.

      Oglinda de pe Bora ta este pe partea stanga sau drepta, are reglaj mecanic sau electric, este dotata cu dezaburire sau nu?

      1. Pentru ambele daca se poate dar in principiu stanga, masina este cu volan pe stanga. Multumesc!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *