Interzis la piese de caroserie aftermarket pt Renault

Renault a interzis producatorilor aftermarket sa mai vanda pe teritoriul Romaniei piese de caroserie.

In aceasta categorie intra Dacia si Renault Trucks. Daca detii un modelul din grupul Renault ai mare grija sa nu lovesti masina din cauza ta. Cred ca este singura masala ala care se recomanda asigurarea casco.

Piese caroserie aftermarket Renault

Toate piesele care se vand in momentul de fata pentru Renault sunt vandute “pe sub mana” si produse in Turcia sau China care nu sunt de o calitate buna.

Culmea este ca aceasta lege este aplicata doar in Romania, piese de caroserie aftermarket se vand peste tot in afara de tara noastra, exemplu sunt vecini nostri de la vest Ungaria.

Am sa va enumar mai jos cateva preturi originale pentru piese de caroserie pentru Renault. Am ales ca exemplu o masina foarte des intalnita la  noi Renault Clio si fiind o clasa economica / mica piesele pentru acest model sunt relativ ieftine in comparatie restul modelelor.

Proiectoare ceata Renault Clio pret original 135 lei producator Valeo iar pret aftermarket 99 lei producator TYC. Din pacate nu am reusit sa gasesc foarte multe piese noi pentru acest model.

Insa am reusit sa gasesc mai multe piese originale pentru Renault Megane 2 mai jos aveti cateva exemple.

Emblema Renault Megane ca sa ma intelegi mai bine am atasat si o poza nu cumva sa se faca vreo confuzie sa credeti ca este emblema cu taota bara sau mai stiu eu ce pret original este de 371 lei. O gasiti in poza de mai jos.

Siglia Renault Megane

Suport bara fata Renault Megane pe partea stanga 266 lei si pe partea dreapta 266 lei.

Lampa numar inmatriculare Renault Megane 2 costa 89 lei.

Proiector ceata Renault Megane 2 o singura bucata costa 108 lei.

Cel mai ieftin far pentru Renault Megane 2 adica fara xenon, bi xenon sau mai stiu eu ce costa 700 lei pe cand unul aftermarket costa in jur de 200 lei .

In fine preturile au diferente foarte mai intre ele. Acum am sa va dau cateva exemple de producatori aftermarket care vand piese pentru grupul Renault in alte tari : faruri si stopuri Depo si TYC, capota, airipi, bara fata si bara spate producator Klokkerholm sau Maxicar sau Van Wezel, producator de oglinzi pentru Renault sunt Alkar, Tyc, alti producatori pentru alte piese de caroserie sunt Magneti Marelli, Valeo, Fifft.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *