Faruri aburite Skoda Octavia 2 Facelift

De ce se aburesc farurile la Skoda Octavia 2 Facelift, am sa va raspund eu de ce si cum puteti rezolva aceasta problema.

Farurile se aburesc din cauza diferentei de temperatura din interiorul acestuia cu temperatura de afara.

Aceasta problema o intampinati in special iarna sau dupa ce ati mers cu farurile aprinse si ati spalat masina cu apa rece. Asa ca degeaba zici sa-ti cumperi o masina din grupul Volkswagen o masina nemteasca ca este buna, fiabila si fara probleme, VRAJEALA ei au stiut sa fabrice masini bune pana la VW Golf 4 inclusiv.

Sa va raspund sub forma de gluma de ce se aburesc farurile la Skoda Octavia 2, Skoda Octavia 2 Facelift si Skoda Octavia 3 pentru ca nu sunt Skoda Octavia 1.

Cum sa dezaburesti farurile la Skoda Octavia II Facelift

De ce se aburesc farurile la VW Golf 5 si Golf 6 pentru ca nu sunt VW Golf 4 sau Golf 3.

Rezolva problema farurilor aburite Skoda Octavia 2 Facelift

De ce se aburesc farurile la Audi A4 B8 pentru ca nu este Audi A4 B7, ati inteles ideea.

Skoda Octavia Mk2 nu este singura din grupul Volkswagen care are aceasta problema, majoritatea masinilor fabricate dupa anul 2005 li se aburesc farurile. Asa ca un Golf 4 sau 3, un Audi A4 B6 sau B7 chiar daca au o vechime de 10 ani avand in vedere ca acest articol este postat in 2014 sunt de 10 ori, fara sa exagerez, mai bune decat o masina noua, aceasi marca. Cunosc cazuri in care un prieten a mers cu un VW Golf 4 cu baia de ulei sparta fara ulei in motor cu martorul de pe bord aprins ( canistra de ulei – lumina rosie ) pana la primul service circa 15 km, acolo i s-a schimbat baia de ulei iar motorul nu a patit nimic, asta in comparatie cu un Golf 5 care a mancat prea mult ulei fara sa piarda pe la garnituri sau baie sparta si motorul s-a calat.

In fine, deviem de la subiect, se pare ca farurile se aburesc doar la masinile noi, culmea este ca si cele noi si cele vechi, originale au aceiasi producatori si anume Hella si Valeo.

Chiar daca ai masina in garantie nu poti schimba farurile aburite, tot timpul gasesc o scuza, sa nu mai zic ca la unele modele scrie in carte urmatoarele ” nu este o problema daca se aburesc farurile “. Hahaha am platit 20.000 de euro pe o masina ca sa-mi stea pe creier farurile astea nenorocite care se aburesc imediat ce temperatura scade sub 5 grade, no comment. M-am gandit sa nu-mi cumpar o masina nemteasca buna, fiabila prostii si sa-mi cumpar o masina fabricata in Japonia vazuta in afara la fel ca Volkswagen in Romania. Dupa ce am cautat online pe forum, culmea aceeasi problema Mazda 6 sau Mazda 3 modele noi, faruri aburite, Toyota sau Honda, ce sa vezi faruri aburite, nu am reusit sa gasesc nimic de Nissan poate din simplu fapt ca sunt mai rare la noi in tara, in ciuda aliantei cu Renault Europa.

Am fost la service, ca sa scap de ceata din faruri cica sa mergi cateva ore fara capacul / manson / protectia fabricata din cauciuc care se afla in spatele farurilor, protectia care acopera becurile. 

Exact din cauza asta am platit 20.000 € pe masina mea, din cand in cand sa-mi scot protectia de cauciuc din spatele farurilor pentru a dezaburi sticla acestora si dupa ce se dezaburesc sa o pun la loc, bineinteles a2-a zi si in fiecare zi cat este iarna de lunga sa repet aceasta procedura.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *