Unde se afla filtru de ulei la VW Passat B5 1996-2005

Vreti sa schimbati filtru de ulei la un VW Passat model B5 fabricat intre 1996-2005 si nu stiti unde este localizat si cum inlocuieste, urmariti tutorialul de mai jos si veti reusi sa-l demontati pe cel vechi si sa-l montati pe cel nou.

Procedura este destul de simpla si nu necesita foarte multe piese sau timp.

Aceasta este diferita in functie de motorizarea masinii, insa am sa va explic si sa va arat pentru ambele motorizari diesel – benzina.

Cum se schimba filtru de ulei la VW Passat B5 motor pe benzina.

Ridicati capota pentru a ajunge la filtru trebuie sa scoateti vasul in care sta lichidul de racire care este prins in trei suruburi indicate printr-o sageata albastra in imaginea de mai jos.

Unde se afla filtru de ulei VW Passat 1996-2005 benzina

Sub vas se afla o mufa, ca sa va fie mai usor scoateti aceasta mufa din bidonul cu lichidul de racire.

Daca va uitati prin gaura ramasa o sa gasiti filtru de ulei.

Cum se schimba filtru de ulei VW Passat B5 1.8T

 

Ca sa-l desfaceti trebuie sa rotiti de acesta in sensul invers al acelor de ceasornic. Un sfat cand il desfaceti ar fi ok sa aveti langa el o punga din plastic si dupa ce l-ati scos sa-l introduceti imediat in punga pentru a nu se scurge uleiul din el pe masina.

 

Acum am sa va explic unde este localizat si cum se schimba filtru de ulei la VW Passat B5 motor diesel.

Desfaceti capota si suportul din plastic care acopera motorul. Am indicat in poza de mai jos printr-o sageata albastra locul unde este situat filtru de ulei.

Schimba filtru de ulei VW Passat B5 motorina

Ca sa scoateti capacul din plasitc al filtrului de ulei trebuie sa-l desfilitati rotind de acesta in sensul invers al acelor de ceasornic.

 

2 thoughts on “Unde se afla filtru de ulei la VW Passat B5 1996-2005”

  1. Buna. Cilindrul receptor de la un Passat B5 2002 este pe parte stângă sau pe partea dreaptă a cutiei de viteze (poziția diferă dacă mașina e cu volan pe dreapta sau volan pe stânga)?
    Cu stimă.

    1. Salut Ovidiu, o sa am nevoie de urmatoarele data, ce motor are masina, este pe benzina sau motorina, tip caroserie si cati cai putere ai ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *