Schimba placute frana la Skoda Octavia 2 Facelift

Cum se schimbi de unul singur placutele de frana pe fata si spate la Skoda Octavia II Facelift. Urmariti acest tutorial si veti descoperi cat de simplu este.

Primul pas este sa dati roata jos.

Acum trebuie sa desfaceti etrierul, acesta este prins in doua suruburi aflate in spatele discului de frana. Vedeti poza de mai jos unde sunt situate acestea.

Onlocuieste placute frana Skoda Octavia II Facelift

Dupa ce ati desfacut suruburile loviti cu un ciocan incet etrierul pentru a iesi cu tot cu placute de pe disc. Dupa ce ati reusit sa-l scoateti aveti nevoie de o presa pentru a impinge cilndru / pistonul de frana pentru a face loc placutelor noi. Presa a fost improvizata de mine, intr-o bucata de tabla groasa am dat o gaura am sudat o piuluita si prin ea am bagat un surub, vedeti poza de mai jos.

Cilindu frana Skoda Octavia 2 Facelift

La rotile din spate o sa va chinuiti putin, acolo aveti nevoie de presa pentru a impinge cilindru dar trebuie sa-l rotiti spre dreapta in acelasi timp. Eu am procedat astfel, impingeam cu presa pabna nu mai puteam pe urma eliberam putin invarteam spre dreapta si iar impingeam.

Acum nu va ramanade de facut decat sa pozitionati placutele noi in etrier pe urma sa le introduceti pe disc, nu uitati sa strangeti cele doua surburi care fixeaza etrierul.

Cum sa inlocuiti placutele de frana la Skoda Octavia Ii FL

Daca aveti nevoie sa schimbati discurile de frana urmariti urmatorul articol despre cum se demonteaza acesta si cum se monteaza discul cel nou. Am uitat sa specific masina despre care va vorbesc in aceasta postare este o Skoda Octavia 2 Facelift din 2011 cu motor de 1.6 TDi si 105 cai putere. Dar cred ca este valabil pentru majoritatea motorizarilor. Am ales piesele noi pe producator ATE tara provenienta germania, dar am observat ca produsele unele erau fabricate in Cehia si altele Italia. Oricum sunt mai bune fata de ce era montat pe masina, placutele originale erau Ferodo.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *