Schimba oglinda Opel Astra H

Cum se scoate si cum se monteaza oglinzile la Opel Astra H, tutorial cu ce trebuie sa faci sa inlocuiesti oglinda completa, sticla sau doar capacul.

Daca doriti sa demontati doar gemul de oglinda aici procedura este diferita fata de modelul anterior Astra G. Incaz ca aveti nevoie de o piesa noua va recomandam magazinul www.OglindaAuto.ro specializat pe aceste produse.

Ca sa intelegi mai bine am sa va explic ce se afla in spatele acesteia. In oglinda completa se afla un cerc care are pe el patru puncte care sunt indicate in poza de mai jos prins ageti albastre.

Schimba oglinda Opel Astra H

Sticla este lipita de un suport din plastic pe acesta se gasesc opt pini sub forma de carlig grupati doi cate doi, in poza de mai jos sunt incercuiti cu rosu. Click pe imagine sa o vedeti la dimensiuni mai mari.

Suport geam oglinda Opel Astra H

 

Cele patru puncte despre care am vorbit mai inainte trebuie sa cada intre carligele de pe suportul geamului. Sunt pusi acolo cu scopul de a ghida. Acest lucru va ajuta sa montati geamul de oglinda completa. Urmati acest clip video sa vedeti cat de usor se demonteaza / monteaza o oglinda de Opel Astra H.

Daca doriti sa-l demontati va trebui sa introduceti un deget intre suportul geamului si carca oglinzii, acum impingeti spre exterior pana pini se vor declipsa de acel rotund.

Aceste informatii sunt valabile pentru oglinzile electrice cu dezaburire cat si pentru oglinzile mecanice fara incalzire.

Atentie oglinzile de la Opel Astra H fabricat pana in Septembrie 2009 sunt diferite ca forma fata de Astra H Facelift fabricat in anul 2010, 2011, 2012, 2013 si 2014.

Pentru a demonta oglinda completa mai intai trebuie sa intrati in masina iar pe usa in spatele bratului al oglinzii se afla un triunghi de plastic, la unele modele acesta are pe el o boxa / twitter, el este prins in clipsuri de plastic, trageti de el pentru a se declipsa. Acum nu va ramane decat sa desfaceti cele trei suruburi. 

Si asa arata o oglinda cu sticla dezlipita de suportul ei.

Oglinda exterioara Opel Astra H

 

In caz ca ati avut un accident cu masina si s-au spart doar anumite piese sa stiti ca puteti cumpara separat urmatoarele piese, capacul din spate cel care este vopsit in culoarea masinii (cel superior) si geamul.

Capac oglinda Opel Astra H

4 thoughts on “Schimba oglinda Opel Astra H”

  1. buna ziua, m-ar interesa oglinda dreapta pentru Opel Astra H cu reglaj electric si incalzire. Parte motaj: dreapta.
    Masina este din anul 2006

    multumec

  2. Cat costa capacu de la Oglinda Opel Astra H cu tot cu plasticul de dedesubt, exact ca in poza ?

    1. Buna ziua, este mai convenabil sa cumparati oglinda completa decat ambele capace. O oglinda pentru Opel Astra H cu reglaj electric si incalzire costa 135 lei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *