Schimba filtru ulei Ford Fiesta 2008-2015

Vrei sa schimbi de unul singur filtru de ulei la Ford Fiesta 2008-2015 si nu sti unde se afla.

Iti aratam noi unde este localizat si cum se desface pentru a-l inlocui cu unul nou.

Pentru a-l demonta trebuie sa ridicati capota motorului ca sa aveti acces la el. Filtru este situat in partea dreapta lateral unde sub furtunul care iese din carcasa filtrului de aer.

Inlocuieste filtru de ulei la Ford Fiesta VII

Pentru a scoate capacul filtrului de ulei aveti nevoie de o cheie tubulara ceva mai lunga pentru a ajunge pana la acesta. Inainte sa-l desfaceti va recomand sa infasurati in jurul lui o carpa, in momentul cand aceasta iese de acolo se va scurge ulei din el.

Aceasta este procedura pentru motoarele diesel.

 

Daca aveti motor pe benzina filtru este situat in alta parte. O sa-l gasiti in partea din fata a motorului, in spatele radiatorului. 

Prima poza este din partea de sus.

Schimba filtru de ulei Ford Fiesta

Si acum o poza cu filtru din partea de jos, de sub masina.

Unde se afla filtru de ulei Ford Fiesta

In caz ca nu reusiti sa gasiti la masina dumneavoastra acest filtru lasati un comentariu mai jos cu datele fordului pe car-l detineti si un mecanic o sa va raspunda imediat.

3 thoughts on “Schimba filtru ulei Ford Fiesta 2008-2015”

  1. Nu am gasit filtrul de ulei pentru al schimba, la masina mea ford fiesta ecoboost 1,0 L nr. de identificare WFODXXGAKDDG42205, an fabricatie 2013. Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat.

    1. Salut Liviu, te rog sa ne spui si ce putere are motorul, kw sau cai ? Esti sigur ca filtru de ulei nu se afla asa cum este in poza 2 si imaginea 3 ? Daca privesti din partea de sus o sa fie greu de observat acesta, pentru al depista mai usor trebuie sa te uiti de sub masina, asta in caz ca nu este dotata cu scut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *