Masina care merge cu ulei de gatit in loc de motorina

 Masina care merge cu ulei de gatit in loc de motorina. Da este adevarat puteti folosi ulei de floarea soarelui pe post de combustibil si masina dumneavoastra nu va pati nimic. Uleiul poate fi pur / virgin adica nefolosit sau folosit si filtrat. 

La masinile, camioanele si utilajele agricole fabricate pana in anul 2004 puteti aduga cu incredere ulei de gatit in rezervor. Eu personal am intalnit in Romania mai multi propietari auto care folosesc biocombustibil – ulei pe urmatoarele masini : Mercedes – Benz, Opel Astra G fabricat in 2002, VW Vento, Fiat Punto si Fiat Marea, tatal meu a inceput sa foloseasca ulei de floarea soarelui in urma cu 2 ani pe un tractor romanesc.

 

Biocombustibil ulei de gatit pe post de motorina

 

Uleiul de gatit poate fi pus in rezervor fie pur adica nefolosit direct din sticla sau deja folosit si strecurat printr-o sita fina. 

Nu cu mult timp in urma gaseam pe autovit.ro un Mercedes fabricat in 1994 la care in descrierea acestui anunt scria urmatoarele, masina merge cu ulei de gatit.

In momentul de fata un litru de ulei este la jumatate de pret fata de un litru de motorina, cel mai ieftin ulei l-am intalnit pe piata in magazinle Profi, Kaufland si chiar pe site-ul OLX un producator romanesc de ulei pe nume Galatipex unde litru de ulei este de 3.26 lei dar daca doriti sa comandati o cantitate mai mare cred ca pretul se poate negocia. Scriu acest articol in propria experienta, tatal meu se ocupa cu agricultura si detine un tractor romanesc, la inceput amesteca jumatate de rezervor cu ulei nefolosit si jumatate cu motorina. In momentul de fata foloseste 100% ulei de gatit. 

Adevarat ulei de floarea soarelui in loc d emotorina

Cautati pe youtube.com un experiment facut de Mythbusters cu un Mercedes care la inceput merge cu un litru de motorina si pe urma aceasi masina este alimentat cu un litru de ulei, mergand in cerc cu viteza constanta in ambele cazuri pentru a vedea consumul si comportamentul masinii, documentarul se numeste ” Mythbusters – Cooking Oil ” si este in limba engleza.

Insa acest lucru are si dezavantaje, unul din cele mai mari dezavantaje este faptul ca nu poti folosi uleiul de floarea soarelui pe post de combusitibil pe timp de iarna. Un alt dezavantaj este faptul ca trebuie sa schimbi filtrul de combusitibil mai des decat o faceai normal. Un ultim dezavantaj este mirosul, nu foarte puternic dar persoanele cu simtul acesta dezvoltat poate recunoaste ca miroase a clatite sau cartofi prajiti.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *