Cum se schimba filtru de aer la VW Passat 1996-2006

Vrei sa schimbi singur filtru de aer la masina ta VW Passat cu motor 1.8T si nu sti unde se afla noi iti sarim in ajutor.

Pentru a localiza filtrul trebuie sa deschizi capota si sa desfati suruburile care tin tubul prin care intra aerul, urmariti in poza de mai jos despre ce este vorba. Sagetile albe arata locul unde sunt montate suruburile iar sageata rosie indica locul de unde trebuie sa tragi de capac in sus.

 

Unde se afla filtru de aer VW Passat B5

Dupa ce ati scos acel tub capacul care acopera filtrul este prin in doua clipsuri si un surub pe care trebuie a-l deschizi putin pentru a elibera colierul sa le scoateti pentru a ridica carcasa filtrului de aer.

Sagetile albe din poza de mai jos indica clipsurile pe care trebuie sa le trageti cu ajutorul degetului iar sageata de culoare rosie indica surubul colierului care trebuie slabit.

Unde este localizat filtru de aer VW Passat

 

Acum din partea unde au fost puse clipsurile trageti in sus de carcasa filtrului ca sa aveti accest la acesta, cu o mana tineti capacul ridicat si cu cealalta mana scoteti filtru afara.

Schimba filtru de aer VW Passat

Schimbati filtru cu unul nou recomandat este marca MANN si nu uitati sa puneti la loc clipsurile, sa strangeti colierul si sa montati tubul prin care trece aerul.

Daca aveti si alte intrebari unde sunt localizate filtrele de ulei, polen si combustibil pentru orice masina si motorizare va rog sa ne lasati un comentariu la sfarsitul acestui tutorial si un mecanic o sa va raspunda in cel mai scurt timp posibil. Atentie exemplu de mai sus este pentru Volkswagen Passat 1.8 turbo B5 si B5 Facelift.

 

2 thoughts on “Cum se schimba filtru de aer la VW Passat 1996-2006”

  1. Cum se schimba sonda lambda de reglaj înainte de catalizator- Passat 1.8 T 20 V, fabricator 2001, cod motor AWT?

    1. Salut Daniel, ma interesez si revin cu informatii, daca nu ma insel este vorba de VW Passat cu capacitate cilindrica de 1781 ccm, cu o putere de 110 kw sau 150 cai, am dreptate ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *