Ce s-a intamplat cu masina de teren ARO

Din ce cauza a disparut producatorul romanesc de masini de teren ARO. Acest autovehicul a fost fabricat intre anii 1957 si 2003 in localitatea Campulung Muscel din judetul Arges. Denumirea de Aro vine de la Auto Romania.

Aro masina care ar fi putu merge pe oriunde fiind el teren accidentat sau drept, in acele timpuri o masina Japoneza sau una Americana poate nu ar fi urcat pe unde urca un Aro. Era o masina foarte buna si in ciuda faptului ce putea sa faca ieftina de intretinut.

Asa arata acum locul unde s-au produs sute de masini de teren exportate in toata lumea, pe acest teren se aflau cladiri langa caldiri, line de montaj langa linie de montaj, dupa 50 de ani de existenta s-a ales de acest loc praf si pulbere, vedeti in poza de mai jos.

Ce s-a intamplat cu fabrica auto ARO

 

Aro a fost printre primele 5 masini de teren vandute in lume, aceasta masina care a fost un brand al Romaniei este acum adanc ingraopat sub ziduri darapanate si hale care stau sa cada, exact asa cum se vede si in poza de mai jos. Totul a fost furat distrus si vandut la fier vechi, cu alte cuvinte a fost ras de pe fata pamantului.

 

 Depozit de auto ARO

Chiar daca pasesti pentru prima data in localitatea Campulung Muscel iti dau lacrimile cand ai sa vezi ce s-a ales de aceasta fabrica de autovehicole de teren.

Asa arata acum atelierul de saboti al comapaniei Aro Romania.

Atelier saboti pentru masini de treren ARO

 

Asa arata acum atelierul de frana si cilindtri pentru maina de teren Aro.

Atelier frana si cilindri auto ARO

Singuri care mai pastreaza viu sipritul Aro sunt localnici, multe persoane din Campulung Muscel inca mai detin autovehicole marca Aro. Nimeni nu-si explica din ce cauza a fost inchisa uzina. 

Logo auto Aro

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *