Zgomot-bateie Alfa Romeo Mito la plecarea de pe loc

DWQA QuestionsCategory: QuestionsZgomot-bateie Alfa Romeo Mito la plecarea de pe loc
Isabela Iancu asked 3 years ago

Buna seara,
Am achizitionat in urma cu 5 luni, o Alfa Romeo Mito, 1.6 JTDM 120 cp (diesel) , si dupa ce am schimbat distributia si o parte din consumabile ( amortizoare, capete de bara, ulei, filtru de aer, etc) , am constatat de putin timp ca atunci cand plec de pe loc ( treapata intai) , se aude un zgomot de genul ” bang !” de undeva de sub masina si oarecum se simte e ca si cand as trece cu partea din fata peste un obstacol. Stiti  ce anume ar putea fi ?
Va multumesc,

4 Answers
admin Staff answered 3 years ago

Buna seara, Isabela, esti prima persoana care ne scrie in detaliu problema, marca si modelul auto, cat si foarte corect gramatical printe putinele intrebari unde nu trebuie sa descifram mai nimic.
Dupa simptomele pe care le-ai scris cele mai dese cazuri sunt urmatoarele, bieletele antiruliu care nu sunt tot una cu capetele de bara, sau bieletele de directie.
Daca zgomotul se aude doar la plecarea de pe loc, trebuie verificat urgent sistemul de franare, cilndrul de frana, etrierul, in majoritatea cazurilor nu sunt defecte, doar foarte uzate unde este necesar doar curatarea lor nu si inlocuirea. Chiar daca frana tine, si o simtiti in regula, va rog sa verificati ce v-am rugat, 90% din cauzri de la asta se aude.
Daca bataia se simte la gropi, sau la acele sisteme de incetinere a vitezei, damburile acelea din plastic sau cauciuc, sau cel mai bine se simte cand mergeti pe un drum din piatra cubica sau multe gropi, sigur este vorba de prima optiune, bieletele antiruliu.
 

Isabela Iancu answered 3 years ago

Va multumesc tare mult, imi este de mare ajutor raspunsul dumneavoastră , in mod clar voi face verificarile despre care ati mentionat.
 Seara frumoasa, va doresc!

admin Staff answered 3 years ago

Cu drag, pentru astfel de probleme am implementat acest serviciu Intreaba un Mecanic, pe site-ul nostru. O sa-ti ramanem foarte recunascatori daca reusesti sa ne spui si noua dupa ce ai reparat masina, care a fost problema, chiar daca nu a fost una din variantele noastre.
O zi cu spor!

Isabela Iancu answered 3 years ago

Sigur, voi reveni cu update 🙂 Zi cu soare in suflet ! Isabela Iancu