Suiera lant motor 1.0 LPG Hyundai i10

DWQA QuestionsSuiera lant motor 1.0 LPG Hyundai i10
Mario asked 11 months ago

Hyundai i10 motor 1.0 LPG am facut schimbul de ulei 5w30 Ravenol, e puțin peste nivel uleiul pe joja, am facut 3000 km si se aude un suierat de la motor, am desfacut busonul unde intra uleiul si se aude de acolo, motorul e, pe lant, de unde vine acest zgomot?

1 Answers
admin Staff answered 11 months ago

Hyundai i10 motor 1.0 LPG si Benzina, suruit, scartie, sunet ascutit de la motor poate sa fie din mai multe cauze.
In primul rand daca, s-a depasit cu ulei foarte putin peste nivelul max de pe joja nu ar trebuie sa fie o problema, daca s-a depasit cu mult atunci era. Nu cred ca acest aspect poate deterioara ceva in interiorul motorului, doar sa fi spart o garnitura pe undeva, sau sa dea afara prin alte imbinari asta cu condita sa fi depasit cu mult cantiatea de ulei necesara la revizie.
Din pacate nu pot sa aud sunetul despre care vorbiti, dar in cele mai multe cazuri zgomotrul sub forma de scart, este produs de o curea ceva, curea de accesorii.
Mare atentie ce ulei de motor folositi, atat Hyundai cat si alte marci auto ies din fabrica cu anumite norme de ulei, care trebuiesc respectate.
Vascozitatea de 5w30 o au majoritatea producatorilor de ulei pt motor, dar dumenavoastra trebuie sa vedeti daca Ravenol indeplineste normala data de Hyundai.