Skoda Fabia II 1198 cmc ce tip de ulei sa folosesc pt motor

DWQA QuestionsCategory: QuestionsSkoda Fabia II 1198 cmc ce tip de ulei sa folosesc pt motor
Hayleen asked 1 year ago

Buna seara! Ce tip de ulei se foloseste pt. Skoda Fabia II motor de 1.2, benzina, an 2009? Mentionez ca, de la cine am luat masina, a pus Castrol (ambalaj auriu; din pacate, nu mai am ambalajul). Am inteles ca se adauga doar 1L? Multumesc!

1 Answers
admin Staff answered 1 year ago

Skoda Fabia 2 motor 1.2 benzina, ce tip de ulei este recomandat si care este volumul atunci cand doriti sa faceti revizia.
Pe acest model de masina s-au pus mai multe motorizari de 1.2, avem deja un articol care raspunde la intrebarile adresate de dumneavoastra si il gasiti aici https://anunturipieseauto.ro/cat-ulei-intra-motor-baie-skoda-fabia-2006-2014/
Daca doriti sa stiti care este uleiul recomandat trebuie sa tineti cont de puterea motorului si pe urma sa urmariti ce vascozitate si norma este recomandata in functie de cati cai sau kw are masina, gasiti aceste informatii in linkul de mai sus.
Daca vechiul proprietar a folosit Castrol cu bidon auriu, era vorba de Castrol EDGE.
Trebuie sa stiti exact ce a folosit, ca nu este recomandat sa adaugati 5w30 peste 5w40 sau invers.
Daca motorul mananca ulei sau il pierde pe undeva, nu se adauga 1 litru, se adauga exact de cat este nevoie, completati cate putin si urmariti nivelul de ulei cu ajutorul jojei. Nu adaugati din prima 1 litru, este posibil sa fie nevoie de mai putin si nu este OK daca se adauga peste nivelul maxim al jojei.