Schimba bec proiector far ceata Dacia Logan II Facelift

DWQA QuestionsSchimba bec proiector far ceata Dacia Logan II Facelift
Dorin Sorin asked 3 years ago

Vreau sa scot mufa la cablajul care duce la proiectoarele din bara fata la un Dacia Logan II an fabricatie 2017 si nu stiu cum sa fac.

1 Answers
admin Staff answered 3 years ago

Salut, Dacia Logan 2 este una din putinele masini care foloesc ca bec ceata din proiectoare bara fata model H11 sau H16, ca sa-l schimbi, mai intai iti recomand sa demontezi becul din soclu, si pe urma sa scoti mufa din bec, ambele proceduri sunt foarte simple. 
Sa incepec cu procedura completa cum sa demontezi si sa schimbi becul din proiector la Logan mk2:

  1. Pasul 1. Mai intai trebuie demontat plasticul de sub proiectorul bara fata, acest plastic se tine in 3 holsuruburi. Vezi poza de mai jos.
  2. Schimba bec proiector ceata bara fata Dacia Logan 2 Facelift
  3. Dupa ce ai desfacut cele 3 holsuruburi invarti de plasticul acela in stanga sau in dreapta, nu tragi de el in jos, doar il rotesti.
  4. Acum ai acces la becul care intra in proiector, ca sa-l scoti invarti de mufa in stanga, in invers acelor de ceasornic, pe urma tragi de el in afara.
  5. Dupa ce ai scos becul din far ceata, acum trebuie sa apesi pe aceasta piedica din poza de mai jos si sa eliberezi becul din mufa, atentie o sa ai nevoie de 2 maini.
  6. Inlocuieste bec far ceata h11 sau h16 Dacia Logan mk2 Facelift
  7. Mai jos o sa ai o poza cum arta si ce model este becul din proiector ceata Dacia Logan II Facelift, o sa fie incercuit piedica care tine mufa care intra in acest bec.
  8. Schimba bec proiector bara fata Dacia Logan 2 Facelift an 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
  9. Pe Dacia Logan 2 Facelift unde proiectorul este in colutri nu pe rotund s-au montat doua tipuri de becuri model H11 si H16, ambele au aceleasi siteme de prindere si aceeasi procedura de a le schimba. Ele difera in functie de piata pentru care a fost fabricata masina, Europa, Asia, America etc.