Renault Koleos ulei motor cea mai buna marca recomandata

DWQA QuestionsCategory: QuestionsRenault Koleos ulei motor cea mai buna marca recomandata
Marian asked 2 years ago

Salutare oameni faini, am un Renault Koleos 2l, 173cp manuala 2010 initial in masina uleiul este Aral 5w30, daca asa vrea sa schimbe marca uleiului ii ok sau nu? Am auzit multe pareri si de aceea as vrea sa stie de la cineva care stie sigur despre ce ii vorba, as vrea sa bag ulei Revenol, Elf sau Liqui. Va multumesc.

 

3 Answers
admin Staff answered 2 years ago

Renault Koleos care este cel mai bun producator si model de ulei pt motor 2.0 diesel dCi 4×4 cu 127 kw sau 173 cai, cod motor M9R 830.
Sigur ca poti sa schimbi firma uleiului, singurul lucru despre caretrebuie sa ti cont este norma corecta a uleiului folosit, poti sa o gasesti aici https://anunturipieseauto.ro/cat-ulei-intra-motor-baie-renault-koleos/ impreuna cu alte informatii despre acest model.
La noi in program vascozitatea recomandat este de 0w40 sau 5w40, dar se poate folosi si alta vascozitate daca respecta tipul de ulei pt motor.
De exemplu daca vrei sa-l schimbi poti sa folosesti acest model Elf Evolution 900 Sxr 5W40, producatorul ELF este folosit de toate modelele cu tara origine Franta, Peugeot, Citroen si Dacia.
Sau un alt model Liqui Moly Leichtlauf High Tech 5W40 (3863) (2327) si lista poate continua.

Marian answered 2 years ago

Va mulțumesc ,o sa merg pe elf Evolution sxr5w40 ,oare ar trebui sa bag ceva aditivi să-mi curețe motorul  înainte sa pun uleiul nou ? 

admin Staff answered 2 years ago

Salut, Marian, nu recomand aditivi, dar lasati bine sa se scurga uleiul din motor pana sa adaugati noul ulei.