Pornire grea VW Passat B6 fara martori aprinsi, de ce?

DWQA QuestionsCategory: QuestionsPornire grea VW Passat B6 fara martori aprinsi, de ce?
Alex asked 2 years ago

Bună seara. Vin cu o întrebare în legătură cu o pornire mai grea la un Passat b6. Care să fie cauza? Motorul merge perfect, nu am martori aprinși, nimic altceva, doar că la o perioadă de timp, 2,3 săptămâni, câteva luni chiar, după ce merg cu mașina și o opresc pentru câteva minute, are o pornire grea. Care să fie cauza?

4 Answers
admin Staff answered 2 years ago

Probleme pot sa apara de la mai multe, EGR infundat, senzorul de temperatura, chiar daca nu ai martori aprinsi in bord.
Am mai intalnit o problema de soft cu acelasi comportament la cald, pornea greu, la un VW Passat B6 si la Audi A4 B7, incearca acest lucru, dupa ce mergi cu masina si o opresti aprinde pozitiile si incearca sa o porensti, daca nu porneste greu asta e rezolvarea.
Stiu la ce te gandesti, ce lagatura au becurile pozitiilor cu pornirea, are, cand sunt oprite softul nu calculeaza cat amperaj are nevoie masina, iar cand sunt aprinse se regleaza.
Daca afli care este problema sau daca te-a ajutat solutia mea, te rog sa ne revi aici astfel ajutam mai multi vizitatori.

admin Staff answered 2 years ago

Avem urmatoarea intrebare adresata de un vizitator. “Bună ziua, am un vw passat b6 1,6 benzină din 2006, la rece pornește la prima cheie,si merge foarte bine, la cald pornește dar nu stă la relantiu și nu se accelerează se aude un pușcat și toată bine tremură si de o accelerez dintr-o dată să îneacă și toată trepidează,dacă staționează vreo 3 ore la cald tot așa face,abia la a treia cheie pornește dar să nu o accelerez așa dintro dată că se aude un fel de pușcat pe la motor.”

Raspuns. Simptomele pe care le intampini pot sa fie de la bobina de inductie sau de la fise. S-a aprins martorul check engine, are forma unui motoras galben?

Silviu answered 2 months ago

Bună ziua, astăzi când am vrut sa pornesc masina , a pornit și a mers circa 3 secunde după care sa oprit și nu a mai pornit stie cineva ce ar  putea avea masina este vw passsat 1.9 tdi bls, va multumesc!

admin Staff answered 1 month ago

Salut, Silviu, problema poate sa fie din multe cauze. Cel mai bine duci masina intr-un service autorizat, nu le putem lua pe ghicite.

Your Answer