Martori aprinsi frana mana si abs in bord la VW Golf 5

DWQA QuestionsMartori aprinsi frana mana si abs in bord la VW Golf 5
RUSU PETRU VASILE asked 3 years ago

VW Golf 5 fsi an 2005, la pornire apare urmatorii martori aprinsi in bord. Am facut ITP acum o saptamana si l-am facut pe bune (nu la un prieten) si mi-au spus ca este perfecta masina.

  1. Frâna de mână cuplată; culoare rosu intermitenta( SE APRINDE SI SE STINGE)
  2. Avertizare privind ABS-ul; culoare galben STABILA -RAMANE APRINS PERMANENT
  3. Sistem de control al stabilității oprit;l; culoare galben STABILA -RAMANE APRINS PERMANENT

Din cunostintele mele de mecanica ar putea fi doar placutele de frana uzate si atunci se aprind  ABS pentru ca asa indica senzorii de uzura ai placutelor de frana acesta fiind legat cu sistemul de control al stabilitatii.

1 Answers
admin Staff answered 3 years ago

Daca lumina de la frana de mana (cerculetul acela cu semnaul exclamarii in interior cuprins intre doua paranteze rotunde de culoare rosie) palpaie din cand in cand si se amprine impreuna cu ea si martorul pentru ABS (la acesta scrie pur si simplu ABS simplu sau la fel ca la frana pus intr-un cerc du doua partanteze de culoare glabena) este exact cum ai crezut si tu, placutele de frana sunt uzate. Am detaliat cum arata luminitele pentru a oferii informatii cat mai complete si pentru cei care citesc acest topic.
Senzor indica ca placutele de rana sunt pe sfarsite, adica inca mai poti sa parcurgi un anumit numar de kilometri, ITP verifica daca frana tine corect, nu cred ca iti verifica at la % mai ai din placute, din cauza aceasta nu ti-a zis nimic. Iar atunci cand intra sub masina se uita la partea mecanica, bielete, planetare, bascule etc.
La unele modele atunci cand se aprind cele de mai sus scoate si un sunt ca un beep, am intalnit la Peugeot.