Dacia Duster martor bord linie zig zag puls in patrat rosu

DWQA QuestionsDacia Duster martor bord linie zig zag puls in patrat rosu
Ion asked 5 months ago

Dacia Duster s-a aprins martor in bord cu forma de linie in zig zag, sau puls, semana cu munti intr-un patrat rosu pe ceasul de la turometru in partea de sus, de la ce poate sa fie. Impreuna cu acest indicator s-a mai aprins si senzorul TPMS de la presiunea din roti, dar asta e aprins de mult timp.


Lumina rosie s-a aprins recent, mai exact atunci cand sta motorul oprit si il pornesc merge putin timp si se aprinde.
De la ce poate sa fie?

1 Answers
admin Staff answered 5 months ago

Acest martor in patrat rosu sau galben cu linia zigzag in interior in cartea la Dacia Duster se numeste martor fe avertizare Multifunctional si se poate aprinde din mai multe motive.
Ce trebuie sa siti la orice masina este daca eroarea din bord este de culoare rosie nu mai aveti voie sa mergeti cu masina, chiar daca in unele cazuri nu este atat de importanta o savedeti putin mai incolo de ce. Daca indicatorul este de culoare galbena asta inseamana ca mai puteri rula cu masina pana la primul service dedicat.
Avand in vedere ca indicatorul Multifunctional s-a aprins impreuna cu cel de la presiune roti trebuie sa verificati presiunea anvelopelor. Va rog sa o faceti chiar daca rotile par vizibil umflate, in cele mai multe cazuri exista un cui in ele pe unde scapa presiune si din cauza aceasta apare ambele erori.
Sau marginea unei anvelope s-a delipit de pe janta si scapa presiune pe acolo, sau pe la vintil.
Dupa ce ati verificat acest lucru faceti presiunea la roti si ambele indicator se vor stinge de la sine fara sa fie nevoie sa le stergeti din tester.
Alte probleme comune doar pentru eroarea Multifunctional este debimetrul de aer, sau senzorul de la ambreiaj.
 

Your Answer