Dacia Duster martor bord linie zig zag puls in patrat rosu

DWQA QuestionsDacia Duster martor bord linie zig zag puls in patrat rosu
Ion asked 3 years ago

Dacia Duster s-a aprins martor in bord cu forma de linie in zig zag, sau puls, semana cu munti intr-un patrat rosu pe ceasul de la turometru in partea de sus, de la ce poate sa fie. Impreuna cu acest indicator s-a mai aprins si senzorul TPMS de la presiunea din roti, dar asta e aprins de mult timp.


Lumina rosie s-a aprins recent, mai exact atunci cand sta motorul oprit si il pornesc merge putin timp si se aprinde.
De la ce poate sa fie?

11 Answers
Best Answer
admin Staff answered 3 years ago

Acest martor in patrat rosu sau galben cu linia zigzag in interior in cartea la Dacia Duster se numeste martor fe avertizare Multifunctional si se poate aprinde din mai multe motive.
Ce trebuie sa siti la orice masina este daca eroarea din bord este de culoare rosie nu mai aveti voie sa mergeti cu masina, chiar daca in unele cazuri nu este atat de importanta o savedeti putin mai incolo de ce. Daca indicatorul este de culoare galbena asta inseamana ca mai puteri rula cu masina pana la primul service dedicat.
Avand in vedere ca indicatorul Multifunctional s-a aprins impreuna cu cel de la presiune roti trebuie sa verificati presiunea anvelopelor. Va rog sa o faceti chiar daca rotile par vizibil umflate, in cele mai multe cazuri exista un cui in ele pe unde scapa presiune si din cauza aceasta apare ambele erori.
Sau marginea unei anvelope s-a delipit de pe janta si scapa presiune pe acolo, sau pe la vintil.
Dupa ce ati verificat acest lucru faceti presiunea la roti si ambele indicator se vor stinge de la sine fara sa fie nevoie sa le stergeti din tester.
Alte probleme comune doar pentru eroarea Multifunctional este debimetrul de aer, sau senzorul de la ambreiaj.
 

Cristian answered 2 years ago

Bună ziua! Am martorul multifunctional aprins în portocaliu, la Dacia Lodgy? Ce ar putea fi?

admin Staff answered 2 years ago

Dacia Doker s-a aprins martorul zig zag in bord de culoare rosie sau galbena ce trebuie sa faceti pentru al resta sau cum sa va comportati cu masina pana aflati din ce cauza a aparut dintr-o data.
Cristian aici este un topic pentru Duster, pe viitor te rog sa postezi intrebarea separat daca este vorba de o alta masina.
In cartea masinii la Dacia Dokker acest martor indica astfel:

  • daca lampa de avertizare portocalie s-a aprins in timpul mersului, indreptati-va cat mai rapid la un service autorizat. Nerespectarea acestei recomandati poate sa va defecteze motorul.
  • daca lumina indicatorului este de culoare rosie, pentru propria dumneavoastra siguranta, opriti masina imediat daca conditiile de trafic va permite acest lucru. Opriti motorul si nu-l mai porniti.

Cea mai fericita situatie se aprinde atunci cand este nevoie sa-i schimbati uleiul din motor si filtrele, atunci cand s-a apropiat de service.
Insa am intalnit masini cand s-a aprins si pe erori de cilindru, situatiele pot fi mai multe, verificati masina cu un tester.
 

Petre answered 2 years ago

Mi s-au aprins martorul multifuncțional cu roșu și martorul esp cu portocaliu.
Întrebarea mea este mai pot sa merg până la service sau trebuie platforma?
Duster 2014, 4×2, 150000 km

admin Staff answered 2 years ago

Salut, Petre, in toate manualele auto indiferent de marca si model scrie ca orice martor aprins de culoare rosie nu este recomandat sa mai mergi cu masina pe roti.