Consum exagerat de ulei Hyundai i30

DWQA QuestionsCategory: QuestionsConsum exagerat de ulei Hyundai i30
Mandra Andrei asked 3 years ago

Bună ziua. Pentru un Hyundai i30 cu un consum exagerat de ulei, adică 1 l la 1000 km ce ulei recomandați sau ce aditiv ar trebui sa pun sa mai pot circula 10k km? Am avut Castrol 5w30 iar acum 2k km am schimbat pe Motul 5w30 sintetic.

2 Answers
admin Staff answered 3 years ago

Mai intai trebuie se gasiti din ce cauza motorul consuma atat de mult ulei, sau poate este vorba de o scurgere pe undeva. Daca este de vina motorul trebuie sa folositi un ulei mai gros 10w40 sau 15w40, marca este mai putin importanta atata timp cat este cumparat dintr-un magazin de specialitate.
Mai puteti adauga si aditiv 2+2 se numeste. Aveti dreptate 1 l consum ulei motor la 1000 km pentru un Hyundai i30 este exagerat de mult. Alte simptome mai are masina, exemplu scoate fum mult pe esapament?
Din cauza aceasta va sfatuiesc sa gasiti cauza si pe urma vedeti daca este nevoie de ulei mai gros, daca pierde pe la simering, baie, buson sau prin alte parti uleiul gros nu va ajuta cu nimic in cazul acesta.
 

Mandra Andrei replied 3 years ago

Masina nu are scurgeri. din ce am inteles de la mecanit ar fi posibil din cauza unor segmenti care nu fac etainseitatea iar uleiul ajunge ars cu benzina si scos afara prin toba. Am si putin fum alb-albastrui. Nu mi-a venit a crede deoarece masina are abia 160k km .

admin Staff answered 3 years ago

Am inteles, atunci folositi ce v-am recomandat eu, din cate stiu toate marcile din Korea si Japonia sunt super fiabile in special motoarele pe benzina, asa ca este destul de ciudat ca la doar 160.000 de km sa mananca atat de mult ulei. Daca segmenti sunt de vina trebuie sa scoata un sunet ca o bataie destul de tare la motor. Daca mecanicul la care ati fost este unul autorizat si cu experianta el ce v-a spus sa folositi in cazul acesta, ma gandesc ca v-a dat cateva sfaturi, avand in vedere ca el este cel care a vazut, testat masina va rog sa ne spuneti ce raspuns / recomandari v-a dat.

Mandra Andrei replied 3 years ago

Mecanicul mi-a recomandat un aditiv pentru motor in incercarea de a reduce consumul de ulei pe moment , dar ca ar trebui schimbate anumite parti din motor.. o mica bataie in motor as avea dar credeam ca e din cauza unui piston uzat si ca ar trebui schimbat si ala impreuna cu setul de cuzineti , distributia, garnitura de chiuloasa si setul de segmenti. Mentionez faptul ca nu sa desfacut inca motorul , doar o verificare in cazul unor scapari de ulei pe langa garnituri , etc.