Diferenta intre oglinzi asferice si convexe

Ce inseamna o oglinda asferica si ce este una convexa, acestea se gasesc pe piata auto la majoritatea masinilor.

Mai jos puteti vedea o poza cu diferenta intre cele doua. Modelul din imagineĀ este luat de pe masina Mini Cooper.

Diferenta oglinda asferica si convexa

Oglinzi te tipul acesta sunt montate si pe motociclete, autocamioane si utilaje agricole. Puteti achizitiona aceste piese de pe site-ul www.OglindaAuto.ro

Oglinzile convexe se gasesc in special pe partea dreapta la majoritatea autovehicolelor, dar sunt modele care au acelasi tip si pe partea stanga. Exemplu de marci : Fiat 500 sau Linea, Dacia Logan la acest model oglinda de pe parta pasagerului se potriveste si pe partea soferului, Ford Focus 2 si Fiesta fabricat intre 2001 si 2009.

Convex inseamna ca oglinda este bombata, nu foarte mult ca sa deformeza imaginea, nu este plata / dreapta ea apropie sau indeparteaza.

Ce este o oglinda convexa

 

Oglinda asferica se gaseste pe partea stanga a masinilor dar la unele modele o gasiti si pe partea dreapta cum ar fi: Ford Focus 3, Skoda Octavia 2 Facelift, Audi A4 si multe altele.

Asferic inseamna ca oglinda este formata din doua parti, adica spre exterior are o dunga / taietura trasa pe ea, partea mare este convexa iar partea mica este putin inclinata pentru a vedea unghiul mort.

Ce inseamna o oglinda asferica

 

In caz ca masina dumneavoastra are montata pe partea dreapta oglinda convexa si doriti una asferica si nu gasiti pe piata din romania, va recomand sa cumparati o sticla de oglinda de la acelasi model de masina dar cu volanul pe partea dreapta.

Oglinda asferica sau convexa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *